Kiskarácsony

Címkék: karácsony

2011.01.08. 02:32

 

Shengdanjie a karácsony ünnepe.
 
Már Kínában is elég jól ismerik, főleg a pekingiek, helyi nyelven, a beijingren-ek (én is az vagyok!), hiszen Pekingben sok a külföldi, ergo ez annyit is jelent, hogy tudják azt, milyen vásárlóerőnek számítunk ilyenkor, ergo ergo több a termék, magasabb áron. Azátn persze itt van a sok fiatal, és az újgazdagok, ők már modernizálódtak, globalizálódtak, nekik fontos az ajándék, a giccs, bár az ünnepet magát nem ismerik, a legtöbben csak úgy ajándékoznak egymásnak, hol van itt Jézus?? Bár ez amennyire meglepő, tudni lévő, hogy Magyarországon is egyre kevesebb tudják miről szól a karácsony valójában. Szomorú.
De így, karácsony felé közeledve, Pekingben is hideg van, és Pekingben is készülődés van. Feldíszített fenyők állnak minden pláza és lakópark bejáratánál, néhány nagykövetség egy-egy napos karácsonyi vásárt is tart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igaz, hó nincs azóta sem, de így is minden adott az ünneplésre, és ez tényleg, tényleg csak rajtunk múlik, hogyan készülünk, mit teszünk.
Mi például sok-sok mézeskalácsot sütöttünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr492568875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása