Fehérség

2010.09.07. 02:55

 

Kínában a fehérség a menő. Ezért ha az ember Kínában él, jól megnézi, hogy a kozmetikumok közül mit is vesz meg.
A tusfürdő fehérítős. A testápoló fehérítős. Az arckrém fehérítős. A kézkrém fehérítős. A púder csak folyékony. A rúzs színe babarózsaszíntől bababarackszínig terjed.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A fehérség Európában is divat volt még nem is olyan régen. A gazdagság, előkelőség jele, mindenki tudja; amiatt, hogy aki fehér, az azért fehér, mert nem kell a földeken dolgoznia, és az, akinek nem kell a földeken dolgoznia, az gazdag ember, mert neki dolgoznak mások. És nem fordítva. Megkülönbözteti a városiakat és a vidékieket is. A vidéki, az parasztember, a belügyi regisztrációjában is megtalálható ez a származás, és ők tényleg nagyon barnák, és nagyon nehéz munkát végeznek (tehén húzta faekével szántani a 21. században…). A városi ember nagyon ad magára, tavasztól kora télig csakis csicsás esernyővel jár, nehogy egyetlen napsugár érje a bőrét. Ha bicikliznek, két tenyér nagyságú napellenzőt tesznek a homlokukra, így takarják el egész fejüket a nap elől, kezükre – hogy is fejezzem ki – védő bugyit húznak, ez a kezet és a vállat takarja csőszerűen. Mások ilyenkor egy inget vesznek fel fordítva, úgy tessék elképzelni, mint a kényszerzubbonyt, csak a kéz nincs lekötve persze. Ezt a fordított inget hordják autóvezetéskor is. És igen, ez nem csak a nők hobbija! Bár a fiatalabb, illetve vagyonosabb kínai férfiakat ez már régen nem érdekli. De a minden flitterrel, csipkével és mintával ellátott kisesernyő azért az ő Miki-egeres táskájukban is megtalálható.
Így védekeznek a nap ellen. Ezért én a fehér bőrömmel és az arany hajammal sztár vagyok Kínában, vidéken ujjal mutogatnak rám. De én nem hordok kis esernyőt a táskámban, és ha nagyon süt a nap, akkor napszúrás ellen veszek föl kalapot. Csak egy 30 faktoros sportkrémmel kenem be magamat, így nem barnulok. A színes esernyőket viszont szívesen megbámulom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr992276668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása