Jobbra megyek.
 
Sajnos a házunk aljában a porcelánbolt ma zár be, ezért azt már többet nem nézegethetem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kocsikijáró után elhagyok egy lakóházat, és ötven méter után elérem a fegyver nélküli katonaság pekingi, fehér csempés központját, melynek jobb oldali sarkában található a Bank of China helyi kirendeltsége. A központ előtt két katona posztol télen-nyáron hóban-fagyban, maga az épület hatalmas, egészen a hátsó kis utcánkig kiér. Minden alkalommal, amikor itt elmegyek, benézek a nyitott kapun. Belül nagy füves terület, középen emelvényen szökőkút, és az állami lógó piros és arany színekben. Tegnap a bal oldali füves területen kosárlabdáztak a katonák. A füves területen túl belül egy újabb épület.
Az ICBC Bank következik, ahova nem szeretek járni, és egy kínai teázó, melyben soha senki sem ül, és még mi sem próbáltuk – éppen ebből az okból.
Ahogy elhagyok még 3 kis boltot, és egy drága zöldségest, a China View hatalmas épülete elé érek, mely pontosan a Munkásstadion keleti kapujával szemben magasodik. Itt található a Budapest étterem, a Danger Doyle’s (ír kocsma), Hooters (amerikai lánc), Bar Mongolia, Brauhaus 1308 (német jellegtelen étterem). Egy új teaszaküzlet is nyitott, valamint egy hiperdrága kínai étterem. Az épület előtti 50 méteren a legerősebb mindig a szél, télvíz idején a csontig hatol, amikor a boltba igyekszem. Ilyenkor csak a túlélésre törekszem, ez nem egy vidám hely. Viszont ha ezt elhagyom, már csak pár lépés a bolt, a követséghez pedig már félúton vagyok. Jól vagyok.
 
A kereszteződéshez értem.
 
Tipp: ne együnk egyik említett helyen sem, a China View egy halott hely!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr182232210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása