Kávé

2010.08.23. 03:20

 

Pontosan azután, hogy elhatároztam erről fogok írni, és pontosan azelőtt, hogy ténylegesen nekiálltam volna, az egész éppenhogy lefőzött kávémat egy hirtelen mozdulattal szépen kiborítottam. Így:

 

Most a kávém ötödével kell beérnem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kínaiak nem kávéznak. Csak az újhullámosak és az overseas-ek (külföldről visszatértek). Itt a tea a sláger, és finom, valóban finom az itteni tea. Kezdjük ott, hogy megszámlálhatatlan fajtájú, érlelésű idejű, módozatú stb. Viszont a kávé az egyet jelent a kínaiak többségének: Nescafé. Bele a pohárba, és már mehet is rá a forró víz. Megiszogatják, majd tizenöt perc múlva jön a heves levegővétel: jaj mennyi koffein van ebben, nagyon érzem! Mint mondjak, ilyenkor az illedelmes külföldi fapofát vág. Ha először hallja kínaitól, akkor még elcsodálkozik, ha pedig már jobb viszonyban van a kínaival, akkor megmosolyogja (a kettő között van a fapofa). Barát kínainak pedig már el is meséljük, mi az igazi kávé, és felajánlunk egyet. Nem szokták elfogadni.
 
Jó kávé a különböző franchise-okban van. És ne, ne kérdezzétek, nincs Coffeeheaven, sajnos nincs, pedig aki már volt ott inni egy Kahlua Caramocca-t azt tudja, mit hiányolok (kérjetek a tetejére csokit!). Van viszont Starbucks. Mive ez amerikai, ezért a kínai, ha kávét iszik, ide megy. Mert az olyan menő, és minden amerikai dolog menő, és akkor ő is menő lesz. Az összes bevásárló központban megtalálható, mindig tele van. Másik ilyen franchise az SPR, a házunk mögötti nagyutcában is van egy, néha lemegyek egy kávéért, mert ez van a legközelebb, bár ugyanúgy jól esik felmenni a Budapest étterembe, ahol Lucaffé –t árulnak, az aztán az igazi kincs! Fél éve megnyitott a Costa Coffee két helyen is, eddig igazán csendes, nyugis helynek mutatkozott.
Minden kávézós hely bevásárló központokban, vagy annak környékén található, továbbá külföldiek által gyakran látogatott helyeken. Nekünk ez életszükséglet, ők pedig jól keresnek vele. A legjobb hely eddig a Tiltott városban a császári kert bejáratánál volt, igazi kínai környezetben, kínai bútorokkal. Igaz, Anyu?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr902240247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása