Gongrentiyuchang Dongmen, vagyis a Munkásstadion keleti kapuja. Gyakori vonatkozási pontunk.

A kínaiak égtáj szerint gondolkodnak, mindennek van északi, déli, keleti nyugati része, a legtöbb dolog ez alapján kerül megkülönböztetésre. A Munkásstadiont magas, feketére festett kerítés veszi körül, keleti kapuja a Munkásstadion Keleti út-on, a stadion keleti részén található. Négy magas, azaz nagyon magas betontömeg adja a kapu jelleget, a betont drapp falburkolattal látták el. A kapuban 3-4 őr áll. Be lehet menni gyalog, biciklivel, kocsival is – utóbbi esetben parkolási díj terheli a belépést.

A kapu mögött magasodik a Munkásstadion. Itt játssza meccseit a pekingi focicsapat, a Guoan, hivatalos boltjuk, klubjuk is itt van. A stadion bejárói mentén boltok, bárok, éttermek rendezkedtek be, és egy 3 csillagos hotel, az A hotel is itt található.
A kapu előtt hatalmas tér, melyet néha parkolónak átalakítanak, mivel a kapu dél oldalán egy VIP szobás luxusétterem van. Sokszor láttam, hogy szülők is gyülekeznek a téren, mert iskolakirándulás után ide hozzák a kisgyerekeket vissza. Ilyenkor mindig nagy az öröm, a mosolygás.
A kapuval szemben, az út túloldalán a China View épülete, melyről a Kilépek a házból II.-ben már írtam. Amikor jövünk ki a stadionból, mindig felnézünk erre az épületre. Leginkább azért, hogy megnézzük, vajon hány vendége van a Budapest étteremnek – legalábbis ami madártávból látszik. Ilyenkor mindig erről beszélgetünk.
Ha meccsre megyünk, ha kocsmába megyünk, ha a környéken kalandozunk – mindig ez a találkozási pontunk.
 
Tipp: menjünk Guoan meccsre! Csak itt hallhatjuk a kínaiakat csúnyán beszélni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr572245510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása