Buszozás

Címkék: busz peking beijing

2011.01.11. 09:09

A busz kínaiul gonggongqiche. Mivel szinte – előzetes fogadalmaimmal ellentétben – lassan minden nap buszozok, elmondhatom, hogy legalább ugyanolyan büdös és koszos, mint a BKV buszai, továbbá lestrapáltságban is ugyanolyan mértékű, vagy talán meg is haladja azt.

 
Ugyanúgy zörög, puffog, nyekereg, mint magyar társai, (vajon ez is Ikarus??), na lám, így szinte európai!! Mikor beérek a munkahelyemre, ugyanúgy első dolgom kezet mosni, mint BKV-zás után, hát mondom, hogy itt az unió!
A buszban van egy állandó kalauz, telepített :), ő figyeli, hogy a felszállóknak van-e jegye, bérlete, illetve a tisztelt utas a bérletét lecsipogtatta – e. Továbbá a buszban található kiíráson túl bemondja, megismétli, hova érkezünk, melyik megálló következik, és a megállókhoz közelítve külső hangszórós szerkezettel a megállóban várakozókat figyelmezteti, hogy vigyázzanak, mert a busz beáll. Felszálláskor ezek az állandó üzenetek szólnak:
1.     Adjuk át a helyünket a nőknek, és az arra rászorulóknak.
2.     Akinek nincs bérlete, vegyen jegyet!
Kívülről fújom!
És a bérlet: minden fajta tömegközlekedésre jó! Míg ha jegyet veszek, akkor egy út 1 yuan-ba kerül (30 Ft), addig a bérlettel egy út 4 mao, ami 12 Forint. A bérlet egy kártya, amire pénzt lehet feltölteni, és fel- illetve beszálláskor egy kis könyv nagyságú szerkezet előtt lehet lehúzni az út árát. Csak csippant egyet és kész! Hol van itt Európa??

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr572575956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása