Buszozás II.

2011.01.27. 12:03

Két dolog kimaradt az előző beszámolóból.

A kínaiaktól teljesen, tökéletesen távol álló magatartást sikerült bevezetni a buszos (csak a buszos) közlekedésben. Először is, a megállóban sorban állnak! De tényleg!! A megállóban ugyanis fel van festve, hogy melyik busz a megálló mely részén áll meg, és ott, a felfestés mentés szépen, libasorban felsorakoznak az emberek. Ha pedig felszállnak, akkor mindenki azonnal elindul hátra, a busz belsejébe, - ha megsem így történik, akkor a kalauz intelligensen ráordít arra, aki nem megy beljebb -, ezzel egyidejűleg pedig aki a következő megállónál le szeretne szállni, az vonul előre az első ajtóhoz. Mivel általában a második vagy a harmadik ajtó a felszállós, ez elég olajozottan működik. Tegyük hozzá, hogy arra is sikerült a népet betanítani, hogy a felszállós ajtón ne akarjon senki leszállni!

Ahogy említettem, azért senki ne bízza el magát, mert például a metroba való be- és kiszálláskor élethalál harcot kell vívni, ha nem szeretnénk kétszer megkerülni a várost, de legjobb lenne, ha tudnánk repülni!

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr692617865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása