Baihe 白河

2010.08.11. 05:21

 

Július 10-én újra túrára vállakoztunk. Szokásos reggel 8 órás indulás, majd 2 és fél órát buszoztunk felfelé, északra, és még mindig Peking közigazgatási határán belül voltunk..

Lapozz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hegyeken túlra érkeztünk Miyun körzetbe, egy nagyon gyönyörű folyó mellé, neve Baihe ( fehér folyó). Könnyű kis séta volt egy gyönyörű kanyonban, a neheze annyi volt csak, hogy 11szer át kellett kelni a folyón. Ez a folyó sokszor csak sípcsont középig érő vízszintű, azonban előző este volt egy monszun itt Pekingben, így most a vízszint a medencecsontig ért, és marha sebes volt. Így keltünk át:)))

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csak az átkelés volt fárasztó, hiszen végig kellett figyelni, hova tesszük a lábunkat, egyensúlyozni, és megtartani magunkat a nagy sodrásban. Ahogy a képen látszik, két férfi mindig kifeszített egy kötelet, hogy abba kapaszkodva tudjunk átkelni. Egyszer az egyik kínai kislány el is csúszott, és a kötélbe kapaszkodva lebegett a sodrásban, a fiúk alig tudták megtartani. Egy harmadik fiú ment oda érte, hogy felállítsa, mi pedig lányok a kötéltartó fiúkat fogtuk deréknál, hogy ők is állva maradjanak. Mindig vizesek lettünk fenékig, szóval a 4. átkelésnél már nem vettem le a cipőmet, nem hajtottam fel a nadrágomat sem, mert hogy minek. És szinte mindenki így tette, ismerősöm arcán láttam a kb. 8. átkelésnél, hogy hova kívánja ezt az egészet.
 
Az idő nem volt annyira meleg, mint előző héten, nagyjából 28 fok lehetett, hol napsütés, hol felhős, hol szitáló esős.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szóval, ezekben az átkelésekben jól elfáradtunk. A hihetetlen egyrészt az volt, hogy egy kavicsos úton mentünk, ami belement a folyóba, és a túlparton folytatódott, és  minden egyes átkeléslényegében emiatt volt, hogy az út vágta át a folyót (vagy a folyó az utat??), másrészt hitetetlen volt, hogy milyen szép vidéken vagyunk csak 2 óra távolságra a felhőkarcolóktól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipp saját maguknak: vegyek már végre egy túrabakancsot!!

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingrol.blog.hu/api/trackback/id/tr122213791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása